Οδηγός για το μήκος της Κάλτσας και τα υλικά κατασκευής

Οδηγός για το μήκος της Κάλτσας και τα υλικά κατασκευής

Οδηγός για το μήκος της Κάλτσας και τα υλικά κατασκευής.                                                                                                            

Οι  κάλτσες κατασκευάζονται με διαφορετικό μήκος και πολλές φορές, το διαφορετικό μήκος μπορεί να σας μπερδέψει όταν προσπαθείτε να διαλέξετε τη σωστή κάλτσα. Είμαστε εδώ λοιπόν  να σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το πολυσκεφτείτε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κάλτσες!

Πριν να διαλέξτε ένα ζευγάρι κάλτσες, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Τη δραστηριότητα για την οποία τις χρειάζεστε.
  • Πόσο συχνά θα τις φοράτε. 
  • Πότε θα τις φοράτε (ποια εποχή του χρόνου) 

Καθένα από αυτά τα πράγματα έχουν να κάνουν με το μήκος της κάλτσας που επιλέγετε, και συνεπώς είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλους αυτούς του παράγοντες. Για παράδειγμα, πιθανώς να χρειαστείτε κάλτσες για μπότες που θα φορέσετε σε  Πεζοπορία και Κυνήγι  όπου έχει κρύο. Κατά τον ίδιο τρόπο, πιθανώς να χρειαστείτε χαμηλές κάλτσες για αθλητικά το καλοκαίρι και ημίκοντες για Τρέξιμο  σε ζεστό καιρό.

Βλέπετε, υπάρχουν τόσες πολλές κάλτσες με διαφορετικό μήκος, πάχος, υλικό, δραστηριότητα και πολλά άλλα και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα διαλέξετε το σωστό ζευγάρι που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας.

Κατηγορίες μας για το μήκος της κάλτσας.

*Παρακαλούμε σημειώστε ότι το μήκος της κάλτσας διαφέρει με κάθε μάρκα.

Οι σουμπά είναι τέλειες για μπαλαρίνες, ιστιοπλοϊκά ή αθλητικά παπούτσια για το καλοκαίρι,  όταν δεν θέλετε να φαίνονται οι κάλτσες σας. Καλύπτουν τα δάκτυλα σας και φτάνουν λίγο κάτω από τη φτέρνα σας ώστε να μη φαίνονται.

Τα σοσόνια είναι κάλτσες που δεν φαίνονται. Τα σοσόνια μας φτάνουν ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο χωρίς να φαίνονται, και είναι τέλεια για τρέξιμο ή περπάτημα σε ζεστό καιρό, ή για τις μέρες που γυμνάζεστε  στο γυμναστήριο.

Οι ημίκοντες φτάνουν περίπου 2 εκατοστά πάνω από τον αστράγαλο. Τέλειες για τρέξιμο μεγάλης διάρκειας στην ύπαιθρο, ημερήσιες εκδρομές, μποτάκια ή για εκείνες τις ημέρες όταν χρειάζεστε επιπλέον προστασία γύρω από τον αστράγαλο σας.

Οι αθλητικές είναι οι πιο κοινές κάλτσες. Οι τυπικές αθλητικές κάλτσες φτάνουν στο μέσον της γάμπας και είναι τέλειες για ένα μεγάλο φάσμα παπουτσιών και δραστηριοτήτων.

Οι κάλτσες για ορειβατική χρήση μπότας είναι υψηλότερες από τις κανονικές αθλητικές και φτάνουν μέχρι το μέσο της γάμπας για να ταιριάζουν άνετα με τα παπούτσια  σας. Μερικές από τις κάλτσες μπότας φτάνουν επίσης πάνω από τη γάμπα, γι’ αυτό διαβάστε με προσοχή της περιγραφή για να βρείτε το μήκος που χρειάζεστε!

Κάλτσες μέχρι το γόνατο είναι αυτό που υπονοεί το όνομα και φτάνουν μέχρι το γόνατο. Ονομάζονται επίσης κάλτσες πάνω από τη γάμπα, ανάλογα με τη μάρκα, και είναι τέλειες για τους ψυχρότερους μήνες.

Οι κάλτσες μέχρι το μηρό φτάνουν πάνω από το γόνατο σας ή περίπου τη μέση των μηρών τους. Φοριούνται καλύτερα ως στιλιστική άποψη, ή για να κάνετε yoga, πιλάτες, χορό ή μπαλέτο.


Οι κάλτσες που είναι «σωλήνας» με η χωρίς φτέρνα,  παρέχουν συνήθως σταδιακή συμπίεση, που βοηθά τη βελτίωση της ροής του αίματος, ανακουφίζουν την δυσφορία, μειώνουν τη κόπωση των μυών και τον χρόνο αποκατάστασης, και βελτιώνουν την άσκηση σας. Οι κάλτσες συμπίεσεις  ξεκινούν από τον αστράγαλο με τη μεγαλύτερη πίεση και σταδιακά τη μειώνουν προς τη γάμπα.

Υλικό

Το υλικό έχει σημασία!

Το υλικό που πλέκεται μια κάλτσα,  καθορίζει εάν η κάλτσα κάνει για πεζοπορίατρέξιμο ή καθημερινή χρήση. Πληροφορίες για τα νήματα που χρησιμοποιούνται στις κάλτσες που φοράμε,  μπορούν να βρεθούν εύκολα στη σελίδα των προϊόντων και στην συσκευασία.

Ακρυλικό

Ένα συνθετικό ύφασμα που έχει εξαιρετικές ιδιότητες. Είναι ελαφρύ, μαλακό, ζεστό και στεγνώνει γρήγορα. Ένας συνδυασμός ακρυλικού/μαλλιού είναι κατάληλο  για δραστηριότητες στην ύπαιθρο με κρύο καιρό.

Μπαμπού

Μία ανθεκτική, υποαλλεργική και φυσική αντιμικροβιακή ίνα. Είναι επίσης πιο μαλακή, πιο μεταξένια, και αναπνέει καλύτερα από το βαμβάκι, κάνοντας την ιδανική επιλογή για κάλτσες υψηλής ποιότητας!

Coolmax

Ένα τεχνικό ύφασμα που απομακρύνει την υγρασία που αναπτύχθηκε από την DuPont το 1986. Είναι ανθεκτικό στο ξεθώριασμα και στο μάζεμα και συχνά συνδυάζεται με βαμβάκι, μαλλί ή Spandex. Χρησιμοποιείται καλύτερα κατά τη διάρκεια εξαιρετικής φυσικής άσκησης και σε συνδυασμό με άλλα υλικά.

Βαμβάκι

Μία δυνατή, μαλακή ίνα που διατηρεί τη θερμότητα όταν είναι στεγνή και είναι άνετη για χρήση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Επειδή οι ίνες βαμβακιού τεντώνονται και χαλαρώνουν εύκολα (κάτι που μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες), οι κάλτσες από 100% βαμβάκι είναι καλύτερες και για επίσημο και καθημερινό ντύσιμο. Οι κατασκευαστές βαμβακερών καλτσών συχνά συνδυάζουν συνθετικές ίνες στην πλέξη έτσι ώστε να έχετε τις καλύτερες ιδιότητες και των δύο. Την απαλότητα και ανθεκτικότητα του βαμβακιού, μαζί με την ελαστικότητα και την υψηλή τεχνολογία διαχείρισης υγρασίας των συνθετικών ινών.

Μαλλί μερινό

Μία εξαιρετικά μαλακή, ανθεκτική ίνα που κρατά το σώμα σε μία σταθερή θερμοκρασία μονώνοντας αντί να κρατά τη θερμότητα. Το μαλλί μερινό σας κρατά δροσερό τον ζεστό καιρό και ζεστό τον κρύο. Οι ανώτερες ιδιότητες αναπνοής και απομάκρυνσης της υγρασίας αποτρέπουν το νότισμα.  Η φυσική ελαστικότητα των λεπτών ινών επιτρέπουν στο ύφασμα να τεντώσει και μετά να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα του, αποτρέποντας το ξεχείλωμα και σακούλιασμα. Το μαλλί μερινό είναι πολύ απορροφητικό και στεγνώνει αργά αλλά διατηρεί τη θερμότητα ακόμη και όταν είναι υγρό.  Είναι επίσης από τη φύση του ανθεκτικό στη φωτιά.

Νάιλον

Ένα ελαφρύ πολυμερές υλικό που είναι εξαιρετικά ισχυρό και απορροφά περισσότερο νερό από τα άλλα συνθετικά υφάσματα. Χρησιμοποιείται καλύτερα σε ρούχα που υποβάλλονται σε μεγάλο τέντωμα και τράβηγμα, όπως καλτσόν και είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί.

Ολεφίνη (ή Πολυπροπυλένιο)

Μία ελαφριά και σούπερ αδιάβροχη ίνα με εξαιρετικές ιδιότητες απομάκρυνσης υγρασίας.  Συχνά είναι ισχυρή, και ανθεκτική στους λεκέδες, και συναγωνίζεται το μαλλί ως μονωτής. Επίσης στεγνώνει γρήγορα, καθαρίζεται εύκολα και φοριέται άνετα!    

Πολυεστέρας

Μία ισχυρή, ανθεκτική στις ζάρες συνθετική ίνα που στεγνώνει γρήγορα και καθαρίζεται εύκολα. Αναπνέει και απορροφά περισσότερο από το νάιλον.

Πολυεστέρας Thermolite

Ένα μονωτικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει ζέστη και άνεση χωρίς βάρος.    

Βάρος

Προσέχουμε το βάρος μας! Δηλαδή, το βάρος των υφασμάτων μας! Πολύ ελαφριά, ελαφριά, μεσαία, βαριά και πολύ βαριά, ο τύπος της επένδυσης και μόνωσης που θα χρειαστείτε σε μία κάλτσα διαφέρει ανάλογα με τη δραστηριότητα σας. Το βάρος του υφάσματος περιγράφει το επίπεδο ζέστης και επένδυσης μίας κάλτσας. Οι λεπτές κάλτσες είναι καλύτερες όταν χρειάζεστε μία στενή εφαρμογή, ενώ πιο χοντρά υφάσματα  παρέχουν εξαιρετική προστασία και μόνωση. Μία κάλτσα με μεγάλη επένδυση είναι καλύτερη εάν στέκεστε όλη την ημέρα, ενώ μία ελαφριά κάλτσα ελαχιστοποιεί τις φουσκάλες εάν σας αρέσει να τρέχετε. 

 

 

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.